Zin om je geliefkoosde sport in clubverband te beleven of wens je één en ander bij te leren ? Of heb je gewoon geen vaste partner ? Misschien wil je wel meer dan alleen maar indoorklimmen en heb je je zinnen gezet op rotsklimmen, raften, canyoning, speleologie,... Alleen de Klimclub Future Sports biedt je dit alles aan voor zo goed als geen kosten.

 

Wekelijkse trainingen

 

Elke dinsdag- en vrijdagavond van 20.30u tot 23.00u voor iedereen vanaf 16 jaar. Jeugdklimclub traint op dinsdag- en vrijdagavond in 3 niveau's.

 

Wat valt er te beleven ? Natuurlijk klimtechnieken en beveiligingsmethodes, maar ook conditietraining, stretching, krachttraining, materiaaltechnieken voor rotsklimmen, speleo, canyoning... Ook wedstrijdklimmen wordt aangeboden, zowel voor de recreant, als voor de echte Belgische toppers. Sommige van de winnaars zijn concurrenten voor de wereldtop : Nicolas Favresse, Jerôme Abraham, Marius Oniga,...

 

 

 

 

Rotsklimmen:

 

Raften:

Van zodra het weder dit toelaat trekken we regelmatig naar de Ardennen. De begeleiding en het gebruik van touwen e.d. is gratis. Ook de buitenlandse klimsites worden aangedaan: vnl. Frankrijk geniet natuurlijk onze voorkeur. Bij gelegenheid pakken we ook kerktorens of andere monumenten aan.

 

Raften doen we regelmatig op de aantrekkelijke Alpenrivieren, Pyreneeën,... Met eigen kwaliteitsmateriaal gaan we tot een heel behoorlijke moeilijkheidsgraad. Zelfs wedstrijden met respectabele eindstanden zijn ons niet vreemd.

 

 

 

 

Jeugdweekend:

 

Canyoning:

 

Speleologie:

Elk jaar trekken we er met de jongsten eveneens voor een paar dagen op uit. Ook hier een mix van diverse activiteiten : rotsklimmen, raft,... barbecue.   Deze spectaculaire, doch veilige sport, staat steeds op de agenda tijdens onze jaarlijkse 10-daagse uitstap. Ook lange weekends zijn er voor geschikt.   Deze ondergrondse activiteit wordt als aparte bezigheid aangeboden. Geïnteresseerden beoefenen deze sport in een actieve groep, waarbij wordt gezorgd voor opleiding, diverse uitstappen, aansluiting bij een club,...